ystavanpaivanpannukakut-fannijakanelit-2.jpg

B on helppo ilahduttaa. Pannukakuilla, aina takuuvarmasti. Meillä pannareiden paistovuorossa on aamupalaa valmistellessa vaihtelevasti kumpikin – tällä kertaa minä. Tein ystävänpäivän kunniaksi pannukakkujen kanssa tarjottavaksi ihanan pinkkiä marjaisaa voita.

 

Olen oppinut parhaat niksit täydellisen kuohkeiden amerikkalaisten pannareiden paistamiseen pikku hiljaa, meidän Suomi-Amerikka yhteiselon aikana. Taikinan pitää olla tarpeeksi paksua, ja samalla tarpeeksi löysää niin, että se leviää pannulla pyöreiksi pannukakuiksi itsekseen. Leivinjauhetta tarvitaan melko reilusti, että pannareista tulee paksuja ja kuohkeita. Paistinpannulle kannattaa lisätä voita jokaisen paistosatsin jälkeen, ja lämpöä tarvitaan hieman keskilämpöä reilummin. Niin, ja yhtenä tärkeimpänä oppina – ensimmäinen pannullinen epäonnistuu aina!

 

Pinkin voin salaisuus on hillo. Tässä yllättävässä, mutta koukuttavan herkullisessa yhdistelmässä pehmeään voihin sekoitetaan reilusti marjahilloa. Sekoitin mukaan tällä kertaa kuningatarhilloa, ja oivariini toimii jotenkin erityisen hyvin tässä. Rakastan miten pieni suolaisuus voissa yhdistyy makeaan hilloon! Pudota nokare marjaisaa voita lämpimän pannarikasan päälle. Anna voin sulaa aavistus. Nauti.

 

Ihanaa ystävänpäivän viikonloppua!

Niin ja paljon onnea synttäreitä ystävänpäivänä juhlivalle siskolle!

 

ystavanpaivanpannukakut-fannijakaneli.jpg

 

Amerikkalaiset pannukakut ja marjainen voi


Pannukakut
– 3 1/2 dl vehnäjauhoja
– 1 rkl sokeria
– 1/2 tl suolaa
– 2 tl leivinjauhetta
– 1 kpl_m kananmuna
– 3 dl maitoa
– 2 rkl voita sulatettuna

Marjaisa voi
– 80 g voita
– 1 dl marjahilloa

Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe. Vatkaa kevyesti eri kulhossa kananmuna, maito ja voisula. (Voit sulattaa voin näppärästi paistinpannulla, jonka voit kuumentaa samalla valmiiksi jo pannukakkujen paistamista varten.)

Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää aavistus jauhoja jos taikina tuntuu liian juoksevalta. Anna taikinan seisoa muutama minuutti.

Valmista marjainen voi. Sekoita pehmeään voihin hillo. Lusikoi tarjoiluastiaan.

Paista pannukakut paistinpannulla reilulla keskilämmöllä pienessä määrässä voita molemmin puolin. Pannukakku on valmis käännettäväksi kun se keskiosa alkaa kuplia. Tarjoile pannukakut lämpiminä marjaisen voin kanssa.