sitruunaa-yrtteja-fannijakaneli.jpg

Viimeistään tässä maaliskuun puolessa välissä se tapahtuu. Alan hypistelemään yrttien taimia ja kerään varastosta ruukkuja keittiöön. Nyt pitää saada yrttejä kasvamaan ja äkkiä!

 

Aloitin pienen keittiöyrttinurkkauksen kasvattamisen turvallisesti rosmariinista. Se ei tunnu olevan niin herkkä vaihtelevalle valolle (ja välillä todella vaihtelevalle kastelulle!) ja jaksaa kasvaa hyvin. Talvella kaupan yrtit ovat usein minikokoisia ja kalliita jos niitä tykkää käyttää reilulla kädellä. Odotan niin, että saan parvekkeelle istutukset ja pääsen laittamaan melkein ruokaan kun ruokaa ison kasan tuoreita yrttejä!

 

Sama hurahtaminen näin keväällä tapahtuu sitruunan suhteen. En nyt niinkään kasvattamisen kanssa (me tarvittaisiin pieni sitruunatarha meidän käyttöä vastaamaan), mutta tykkään laittaa sitä vähän kaikkeen. Salaatteihin, pastaan, kastikkeisiin – ja lasilliseen kuplavettä. Jos saan valita yhden tärkeimmän raaka-aineen meidän keittiössä, sitruunahan se on.

 

Tätä nopeasti sekoitettua sitruunakastiketta lorautan vihreän salaatin sekaan. Salaatin seuraksi tein juustocrostineja. Muuta ei tarvita.

Sitruunainen vinaigrette

– 1/2 tl sitruunankuoriraastetta
– 2 rkl sitruunanmehua
– 1 tl hunaja-dijonsinappia
– 4 rkl oliiviöljyä
– 1/2 tl sokeria
– suolaa ja mustapippuria

Pese sitruuna. Raasta kuorta hienoksi raasteeksi. Purista mehu kulhoon.

Sekoita joukkoon loput ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kastike säilyy hyvin jääkaapissa purkissa 3 päivää.