viikuna-leivat-fannijakaneli.JPG

 

Koko loppuviikon ne oli mielessä. Viikunat.

 

Näin vinkin täydellisistä lämppäreistä Maku-lehden Facebookissa torstaina, ja en voinut unohtaa niitä. ”Ah, kohta on perjantai ja sitten syödään viikuna-gorgonzolaleipiä, sytetään kynttilät ja juodaan toscanalaista punaviiniä.” Tuon ajatuksen voimalla työkiireet selättyivät mukavasti.

 

Eilen töiden jälkeen lähdettiin ostamaan viikunoita, ja vähän jännitin miten käy. Muistissa on pari kertaa kun on mielessä on tietty ruoka niin kaupasta ei löydykään juuri sitä tärkeintä raaka-ainetta. (Korianterin perässä kierrettiin kerran puoli kaupunkia). Onkohan kaupassa hyviä tuoreita viikunoita?

 

Olihan niitä! Ja vielä tarjouksessa. Rouheiden maalaisleipäviipaleiden päälle tiputetaan aavistus hunajaa, reilu siivu gorgonzolaa, timjamia ja viikunoita. Sitten kuumaan uuniin hetkeksi. Ihanan kupliva juusto ja paahtuneet viikunat – siinä hyvän viikonlopun aloituksen ainekset.

 

Katoin leipien kaveriksi pöytään simppelin vihreän salaatin, johon lisäsin lorauksen sinappista kastiketta ja rouhittuja pekaanipähkinöitä. Alkuruuaksi lämmitin edellisen päivän kurpitsakeiton jämät.

 

Rentoa viikonloppua kaikille!