valoa-fannijakaneli.JPG

ravintola-sinne-burger-fannijakaneli.JPG

Ei sitä tajuakaan miten ison eron valo tekee. Sotkuiseen makuuhuoneeseen. Vielä vähän keskeneräiseen kotiin. Metromatkaan töihin. Lounastreffeihin. Ajatuksiin ja mieleen. Koko maassa on tainnut paistaa tänään. Eikö tunnukin ihan siltä, että talvi on melkein selätetty!

 

Kävin B:n kanssa Ravintola Sinnessä. Porvoosta Helsinkiin rantautunut ravintola jakautuu kahteen osaan, deliin ja puutarhaan. Etuosan delin puolelle voi poiketa ilman pöytävarausta, ja takaosan puutarhaan taas kannattaa varata pöytä hyvissä ajoin etukäteen ja herkutella pidemmän kaavan mukaan. Delin listalta löytyy aina päivän keitto ja salaatti sekä leikkele- ja juustolajitelmalautanen. Vakkarivaihtoehtoihin kuuluu myös toast skagen ja burger. 

 

Meille ravintolainspiraatio tulee yleensä yhtäkkiä, ja syömään lähdetään ex tempore -meiningillä. Ihan loistavaa, että useissa ravintoloissa on varattu tilaa istahtaa syömään myös ilman varausta! Olin kuullut Sinnen burgereista niin paljon kehuja, että niitä piti päästä kokeilemaan. (Eikä B vastustanut ideaa ollenkaan.)

 

Hyvän burgerin tekee pihvi. Ei kastike eikä muut tilpehöörit. Heti seuraavana tulee sämpylä. Mikään ei ole parempaa kun laadukkaasta lihasta taidolla tehty pihvi ja pehmeä juuri paistettu sämpylä. Sinnen burgerissa oli molemmat. Simppeliin toteutukseen ei paljon muuta tarvita – vähän bbq-kastiketta, pekonia, juustoa ja salaattia. En muista koskaan syöneeni niin hyvää hampurilaispihviä. (Juuri niinkun sen olla pitää – karkeasti jauhettua lihaa, mehevänä ja mediumina!) Kööpenhaminan Cock’s & Cows -burgeriravintola tulee hyvänä kakkosena tuolla listalla, Sinne vie voiton.

 

Hyvä burgeri ja aurinko. Aika toimiva hyvän fiiliksen yhdistelmä.

 

Sinne Helsinki

Eerikinkatu 2, Helsinki

Burger 19 e, lisukkeet 3 e