tuoretomaatti-pasta-3-fannikaneli.jpg

Tomaatit ovat nyt parhaimmillaan! Kiertelin töiden jälkeen kaupan vihannestiskejä innoissani varmaan vartin. Oli punaista, soikeaa, pientä, pyöreää. Oranssia, raitaa ja muutama oudon tummanvihertävääkin, jonka rasian etikessä luvattiin, että huippuaromikkaita ovat!

Aurinkoisten viikkojen jälkeen tomaatit ovat ihan toista luokkaa kun suurimman osan vuodesta – ei ollenkaan hailakoita tai kirpeitä. Olen tehnyt sesongin makeista tomaateista ihanaa salaattia (lisää juttua siitä pian!) ja huippu hyviä ne ovat myös pastan kanssa – oliiviöljyllä, valkosipulilla ja yrteillä siivitettynä. Niistä syntyy helppo pastakastike, jota ei tarvitse keitellä. Makeat tomaatit toimivat nimittäin mainiosti kastikkeessa kypsentämättömänä!

Tänään ilmestyvässä Maku-lehden uusimmassa numerossa kirjoitan ihastuksestani tuoreeseen tomaattipastakastikkeeseen. Tämä kastike sopii kyllä kun nenä päähän lehden Ilman reseptiä -kolumniini, jossa ollaan mutkattomien ruokien ja arjen pelastajien äärellä. Hyvä resepti on sellainen mitä ei loppujen lopuksi edes tarvita kun ruoan on tehnyt pari kertaa! Ja juuri sellainen tämä ohje on.

Ei muuta kun nautitaan makeista kotimaisista tomaateista nyt kun niitä riittää! (Ja vielä kesän rippeistäkin.) Tämä ateria on loppukesää parhaimmillaan.

tuoretomaatti-pasta-4-fannikaneli.jpg

tuoretomaatti-pasta-fannikaneli.jpg

 

Tuoretomaattipasta

– 1 kg tomaatteja
– 2 kpl_m valkosipulinkynsiä
– 1 rkl lehtipersiljaa
– 2 rkl basilikaa
– 3/4 dl oliiviöljyä
– suolaa ja mustapippuria
– 500 g pastaa
– 200 g mozzarellajuustoa

Kuutioi tomaatit pieniksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet, lehtipersilja ja basilika. Yhdistä ainekset kulhossa.

Lorauta sekaan oliiviöljyä. Lisää sormisuolaa ja rouhittu mustapippuria. Sekoita ja kääntele kunnes maut sekoittuvat.

Anna makujen tasaantua jääkaapissa puolisen tuntia. Keitä sillä aikaa pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita tomaattikastiketta juuri keitetyn pastan joukkoon. Revi päälle pehmeää mozzarellajuustoa ja tuoreita basilikalehtiä.