talvea-kasvista.jpg

Olen ihastellut tällaisia mielettömiä sinisen sävyjä ikkunasta viime päivinä.Vähän on nostalgiset fiilikset katsella tuota tuttua postikorttimaisemaa – se on näkynyt meidän keittiöstä melkein viimeiset viisi vuotta. Me nimittäin löydettiin uudet maisemat ja uusi koti!

 

Melkein kymmenen vuotta (!) ehti tulla täyteen Tampereella, ja nyt meidän osoite muuttuu Helsingin kylkeen. Jos totta puhutaan, tällä hetkellä innostuksen lisäksi mielessä pyörii miten ihmeessä pakkaan koko meidän astiavaraston. (Niin, ja miten me muutetaan torilta kesällä ostetut pakastemarjat!) Uudessa asunnossa on pieni keittiö, mutta otetaan tämä positiivisena haasteena, kuten tykkään sanoa (joskus aavistus sarkastisuutta mukana).

 

Olen aina ollut hyvän ja simppelin ruuan jäljillä, niin kun koko Fanni & Kanelin kantavana idea on, mutta nyt meidän keittiön kokkailut muuttavat kyllä sitäkin yksinkertaisimmiksi. Seuraavat viikot meillä pakataan, siivotaan, muutetaan ja puretaan.

 

Kasvisruoka maistuu nyt jotenkin erityisen hyvältä. Varmaan johtuu hurjasta määrästä syötyä joulukinkkua. Tein pellillisen potato skinsejä. Noita täytettyjä uuniperunoita olisi voinut syödä vaikka kuinka monta. Kirjoitan lisää ”perunankuorista” pian. Niin, ja siitä mitä kivaa uutta tammikuu tuo tullessaan, uusien maisemien lisäksi.