soil-wine-room-fannikaneli.jpg

Olen tunnustanut rakkauteni tapaksiin täällä useasti.

Sen osuutta ei voi kiistää siihen miksi matkustimme Barcelonaan kahdesti saman vuoden aikana, ja kirjoitin matkajutun katalonialaisista herkuista. Tai siihen miksi meidän viikonloppuillan ruoka näyttää usein tältätältä tai tältä.

Helsinkiin muutosta tulee täyteen nyt vuosi, ja täältä on löytynyt pikku hiljaa uusia omia suosikkipaikkoja ja luottoravintoloita. Sellaisia tuttuja juttuja, jotka tekevät uudesta kaupungista kodin tuntuisen. Soil Wine Room on näistä ehdottomasti yksi ihanin paikka.

Soil Wine Room on kaikkea mitä kaipaan rennolta ravintolaillalta kun tekee mieli simppelin hyvää ruokaa ja juomaa – ei touhotusta, ei kiirettä. Meitä on onnistanut pöydän kanssa usein eikä pöytävarausta ole tarvinnut tehdä huisin paljon etukäteen niin kun useisiin muihin ravintoloihin täällä. Palvelu on lämmintä ja henkilökunnan tuntemus ja intohimo viinejä kohtaan on kadehdittavaa. Viinilista on helposti lähestyttävä, samoin kun koko pienen pieni ravintolakin.

Aluksi kilistellään vähän kuohuvalla. (Cava kuuluu aina tapaspöytään, jos minulta kysytään!) Kun pienet lautaset suolaisia paloja kannetaan yksi kerrallaan pöytään, lentää ajatukset hetkessä Barcelonaan! Erinomaisia tapaspöydän peruspalikoita – leikkeleitä ja juustoja, rapeita pimientos de padroneita ja marinoituna oliiveja. Bikini leipäset ovat ravintolan oma versio Barcelonan klassikosta, jossa paahdetun leivän väliin kasataan ilmakuivattua kinkkua, ankanmaksavoita ja juustoa.

soil-wine-room-fannikaneli-2.jpg

soil-wine-room-fannikaneli-3.jpg

Upeinta syötävää koko ruokalistalta on kuitenkin tomaattileipä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan siinä on yhdistetty täydellisen rapea ja samalla höttöinen leipä, sopivasti happoa tuovat tomaatit ja hyvä oliiviöljy. Muissakin ruoka-annoksissa on läsnä erinomainen oliiviöljy, joka kuuluu ehdottomasti lähtemättömästi tapasannoksiin. Meidän pöytäseurue ei ujostellut – lopuksi oli pakko tilata vielä lisää tomaattileipää!

Ruokalistalta löytyy myös pientä makeaa lopuksi. Crema Catalana on oma ehdoton suosikkini. Se on espanjalainen versio tunnetusta creme bruleesta, ja siinä maistuu sitruuna ja kaneli. Listan lisäksi ravintolasta kannattaa kysellä myös päivän erikoisuuksia.

Soil Wine Roomissa on voi piipahtaa muutamalla suupalalla ja drinkeillä – tai niinkun me, istua iltaa pitkän kaavan melkein koko listan läpi syöden. Kaikki tapakset ovat sopivan pieniä niin että pääsee maistelemaan monia makuja, mutta kuitenkin riittäviä jaettavaksi muutaman syöjän kesken.

Vink vink siis arki-illan luksuksena tai viikonloppuillan herkuttelupaikaksi. Löydä pieni pala Kataloniaa keskellä Helsinkiä!

 

Soil Wine Room

Fredrikinkatu 37, Helsinki

Ti-To 16.00-24.00 keittiö 16.00-23.00 

Pe 16.00-24.00 (02.00) keittiö 16.00-23.00

La 14.00-24.00 (02.00) keittiö 14.00-23.00

Su-Ma Suljettu