Sinihomejuusto-omenasalaatti-fannijakaneli.jpg

On kivasti soljuvia päiviä. Ja sitten on sellaisia kun tämä päivä.

 

Aamulla keitin kahvia työmatkalle mukaan otettavaksi. Otin kaapista maidonvaahdottimen. Maito loppu. Töissä säätöä ja jumia. Kävelin kotiin työmaa-alueen kiertoreittiä mukaillen kilometrin ylimääräistä. Rakko jalassa. Tulin kotiin ja napsautin läppärin päälle. Jes, nyt bloggailen ja jutustelen teille. Ei internet-yhteyttä. Mihinkään asunnossa ei tullut valoja. Sähköt poikki.

 

Tuntuu, että puolet Tampereesta on nyt tunnelityömaan valtaama – räjäytyksiä, silta poikki, hiekkakasoja ja aitoja. (No ei tietysti oikeasti puolet, mutta meidän kulma.) Vähän niin kun oman pään sisältökin. Osa on täynnä kasoja ja sotkua. Onneksi vaan pieni kulma. Nyt kun kirjoitan noista turhautumisen hetkistä tänään, alkaa melkeinpä naurattamaan. Aika pieniä vastoinkäymisiä.

 

Nyt toimii netti. Ja oma pääkoppa taas.

Yksi hyvä resepti, hetki kirjoittamista – ja parempi mieli.

 

Tästä reseptistä vinkkasin ennakkoon eilisen jutussa Pikapikkelöidyt kasvikset. Kehittelin oman suun mukaista täydellistä syyssalaattia. Valikoin siihen omenoita, erilaisia nättejä salaatteja, vuonankaalia ja gongonzola-juustoa. Ja tähän salaatti sopii siis kun nappi silmään nuo edellisen postauksen pikapikkelöidyt varsisellerit.

 

Annoksen juju on vaahterasiirappisessa vinaigrettekastikkeessa – se antaa tälle yksinkertaiselle ja kauniille salaatille viimeisen silauksen. Miltä kuulostaa?

 

Autumn salad

Sinihomejuusto-omenasalaatti ja vaahteravinaigrette

– 4 kpl_m omenaa
– 200 g sinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
– salaattisekoitusta
– vuonankaalia eli machesalaattia

Vinaigrette
– 3 rkl oliiviöljyä
– 2 rkl omenaviinietikkaa
– 2 tl vaahterasiirappia
– 1 tl dijoninsinappia
– suolaa
– mustapippuria

Kuori ja viipaloi omenat. Uuden sadon kotimaisiin omenoihin voi hyvin jättää kuoren.

Pese ja kuivaa salaatit. Viipaloi paksuja viipaleita sinihomejuustosta. Kokoa kaikki salaattiainekset lautasille. Nosta juustoviipaleet salaattien päälle.

Valmista vinaigrette. Sekoita oliiviöljy, omenaviinietikka, vaahterasiirappi ja dijoninsinappi. Vatkaa nopeasti tasaiseksi haarukalla. Mausta rouhaisulla suolaa ja mustapippuria.

Lusikoi vinaigrettekastiketta salaattien päälle.