sienet-paperikaarossa-fannijakaneli.jpg

Kuuntelen Spotify-soittolistaa Autumn Acoustics. Mukailee muuten aika sopivasti syyskuun puolivälin tunnelmaa. Se vie ajatukset viileän sumuisiin aamuihin. Ekaan päivään kun tarvitsee takkia. Kävelylenkkiin metsässä. Kaaleihin, kurpitsoihin ja sieniin kauppakassissa.

 

Me käytiin viikonloppuna Helsingissä. Lauantai-illan vietin ruokapöydän ympärillä vanhojen opiskelukavereiden kanssa istuskellen. Meillä on kaikilla tapaamisilla rakkaus- ja työkierrokset, eli jokainen kertoo vuorollaan kuulumiset omasta elämästä ja mitä kaikkea on tapahtunut työn saralla. Niitä tarinakierroksia on käyty läpi jo kohta kymmenen vuotta (uskomatonta)! Aikamoisia käänteintä mahtuu noiden vuosien varrelle.

 

Sunnuntaina käveltiin B:n kanssa keskustassa (ja pysähdyttiin pizzabreikille Puttesiin). Lounaan jälkeen käytiin luuraamassa Akateemisessa ruokakirjahyllyjen välissä. Iltapäivän viettäminen kirjakaupassa tuo aina mieleen sunnuntait Torontossa asuessa – siellä voi eksyä tunneiksi jättiläiskirjakauppaan, selailla kirjoja ja lehtiä, juoda kahvit ja nähdä usein tuttujakin. Lisää kirjakauppasamoilua tännekin!

 

Syysfiilismusiikin tahdissa, on melkeinpä itsestään selvää jakaa teidän kanssa tänään sieniresepti. Näitä ei ole poimittu metsästä vaan kaupan tiskistä. Jos olet onnekas ja pääset sienestämään, tähän ohjeeseen sopii hyvin myös kaikenlaiset metsäsienet.

 

Ideana on kääriä sienet napakkaan pakettiin voin ja mausteiden kanssa. Käärössä pysyy kaikki aromit ja sienet höyryttyvät uunissa 10 minuutissa pehmeiksi.

 

Paketin sisältö kannattaa nauttia heti hyvän maalaisleivän kanssa. Vuohenjuusto sopii mukaan myös hyvin. Vaikkakin Jyrki Sukula kerran sanoi yhdessä ruokaraadissa annoksesta johon kuului vuohenjuusto, että täytyypä maistaa ruokaa ensin ihan pelkästään – vuohenjuuston kanssa kun söisi vaikka ruosteisia nauloja.

 

Täytyy kyllä olla Jyrkin kanssa samaa mieltä, vuohenjuusto nyt vaan on niin hyvää. Ja niin on nämä sienetkin. Älä unohda kastaa leipäpaloja täyteläisessä voiliemessä!

Sienet paperikäärössä

– 200 g sieniä
– 1 kpl_m sipuli
– 4 kpl_m valkosipulinkynttä
– 2 tl sitruunan raastettua kuorta
– 2 rkl tuoretta salviaa
– 3 rkl voita
– suolaa
– mustapippuria
– 4 kpl_m maalaisleipäviipaletta
– 100 g pehmeää vuohenjuustoa

Puhdista sienet ja halkaise niistä isoimmat kahtia. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.

Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi. Hienonna salvianlehdet kevyesti.

Kasaa sienet, sipulit, sitruuna ja salvia leivinpaperiarkin toiselle puolelle noin 10 cm päähän reunasta.

Lisää sienien päälle voinokaareet. Mausta rouhaisulla suolaa ja pippuria.

Taita paperin toinen puolisko sienikasan päälle. Taittele reuna tiiviisti kiinni. Nosta paistopussi pellille ja paista uunissa 200 asteessa 10-12 minuuttia

Tarjoile sienet maalaisleivän ja vuohenjuuston kanssa.