IMG_6611.JPG

Nautiskelin B:n kanssa Valentine’s Dayn tunnelmissa ihanasta ruuasta ja juomasta viikonloppuna. Lauantaina käytiin muutamassa kivassa kaupassa (kuten Papershopissa) ostoksilla ja valkkaamassa kukkakaupassa söpö kimppu.

Lounas syötiin uudessa ravintolassa, joka aukesi vasta viime keskiviikkona – nimittäin Restaurant Penny nimisessä pienessä ravintolassa Uudenmaankadulla. Blogiani pidempään lukeneet tietävätkin, että olen täysin hurahtanut Amerikan itärannikon tyyliin ja ruokaan, ja sinne on ollaan suunnattu roadtripille kesälomalla parina viime vuotena. Niinpä oli todella ihana yllätys löytää pala tuota tunnelmaa keskeltä Helsinkiä!

Ravintola Penny on tunnelmallisen pieni, 25-paikkainen ravintola, jossa listalla on vain muutama tarkkaan harkittu annos. A la cartesta löytyy kolme alkuruokaa, kolme pääruokaa ja muutama lisuke ja jälkiruoka. Listalta löytyy ainakin clam chowderia (sitä pitää olla itärannikon ravintolassa aina!), meriahventa, salviagnoccheja ja high steak -pihviä. Valikoimassa halutaan korostaa laadukkaita raaka-aineita ja sesonkivaihtelua. 

Vielä listankin herkullisia annoksia parempi yllätys löytyi baaritiskin takaa liitutaululta: Lauantai oyster ja sydänsimpukat! (Iiik, ihanaa!) Parhaat muistot itärannikon reissulta ovat juuri nuo isot kulholliset sydänsimpukoita ja ostereita, little neck & oystersRavintola ilmoitti myös ostereille Rush hour -hintoja (2 for 1!) klo 15-17 perjantaisin ja suosion mukaan myös muina arkipäivinä. I like this!

IMG_6609.JPG

IMG_6610.JPG

Jaoin B:n kanssa kulhollisen sydänsimpukoita, ja pääruoaksi valitsin ihanan pehmeät ja koukuttavan salviavoiset reippaan kokoiset gnocchit. Otin lasillisen Rieslingiä ruuan kylkeen. One happy lady.

A la carten lisäksi ravintolan valikoimassa on myös kekseliäs lounas keskiviikosta perjantaihin – hinta ravintolassa lounaalle on 10 e, mukaan otettuna 9 e ja omaan rasiaan haettuna 8,50 e. Lounaslista kuulostaa juuri omaan makuun sopivalta – tällä viikolla sieltä löytyy appelsiinihaudutettua kanaa, porsaanniskaa ja mac & cheesea. Myös sunnuntaina on kivaa lisätwistiä – tarjolla on 15 euron comfort food -annoksia. Ravintolan taustalta löytyy muuten sama omistajakaksikko kuin Trattoria Sognon, johon ihastuin myös viime vuoden lopulla.

Suosittelen ehdottomasti itärannikon rennon tunnelman ja makujen kaipuuseen, ja erityisesti äyriäisten herkutteluun!

 

Restaurant Penny

Uudenmaankatu 13, Helsinki

Ke-to 11-24, pe-la 11-01, su 12-20