barcelona-fannijakaneli-4.jpg

Vein B:n yllätysmatkalle Barcelonaan viime kesäkuussa, ja taidettiin ihastua paikkaan tosissaan. Nimittäin kun huippu edullinen hotellitarjous kilahti sähköpostiin vähän aikaa sitten, ei mietitty kahdesti – lähdetään Barcelonaan uudestaan!

Barcelona on moderni ja keskiaikainen, kansainvälinen ja samalla tiiviisti katalonialainen. Parasta kaupungissa on mielettömän kiehtovat ja toisistaan poikkeavat kaupunginosat – kiertelimme El Bornin keskiaikaisia katuja (pikku putiikkeja ja baareja), Barri Gòticin postikorttimaisia kujia, Gràcian boheemeja kortteleita, San Antonin aitoa työläisasuinaluetta, ja Port Olìmpicin kävelykatuja meren rannalla.

barcelona-fannijakaneli-7.jpg

barcelona-fannijakaneli-6.jpg

Hotelli meillä oli vilkkaan Diagonal-kadun varrella. Boutique Hotel Wilson on muuten erinomainen maltillisen hintatason vaihtoehto. (Voin suositella klassista tyyliä etsivälle myös meidän kesäkuun reissun Granvia Hotelia.) Huoneessa oli jättimäinen parveke ja näköalat useaan suuntaan, ja kuin kaupan päälle Barcelonan ääniraita (kadun vilske, autojen tööttäykset ja vieressä olevan kirkon kellot).

Ihaninta on paikallinen rytmi ja ravintoloiden muuttuminen ihmisten olohuoneiksi myöhään illalla. Syömään kannattaa lähteä paikallisten suosimiin ravintoloihin yhdeksän maissa. Tykkään käydä saman illan aikana muutamassa eri paikassa ja maistella mahdollisen paljon kaikkea. Tähän tapas-kulttuuri on omiaan – pikku purtavia ja paljon!

barcelona-fannijakaneli-5.jpg

barcelona-fannijakaneli-2.jpg

Tein Barcelonan ravintolavinkkejä silmällä pitäen aika hyvän (ja herkullisen) kenttätyön nyt viiden päivän aikana, mukaan lukien tietysti kesän reissun löydöt.

Niinpä olen todella innoissani, että pääsen jakamaan ne teidän kanssa Maku-lehden sivuilla ensi vuoden alussa! Kirjoitan jutussa lisää siitä, mitä Barcelonan matkalla kannattaa ainakin syödä ja missä. Oli niin kivaa kuvata itselle rakkaita paikkoja, missä olen maistanut palan parasta Barcelonaa! (Vinkkaan teille heti ensimmäisenä kun juttu ilmestyy!)

barcelona-fannijakaneli.jpg

barcelona-fannijakaneli-tiina-bw.jpg