pullavanukas-fannikaneli.jpg

Kirjoitin tänään ilmestyvässä Maku-lehden kolumnissa pullavanukkaasta. Teen sitä anopin keittiössä opittua soveltaen. Suvun leipävanukasresepti on kulkenut jo monen polven keittiöissä, ja nyt meillä suomalaisena versiona kuivahtaneesta pullapitkosta tehtynä.

Himoitsen tähän aikaan vuodesta pumpkin spice -mausteita, varsinkin kanelia ja muskottipähkinää. Ne sopivat myös pullavanukkaaseen ihanasti, ja ripautin päälle tällä kertaa myös kuivattuja karpaloita ja rouhittuja pistaaseja.

Lue lisää meidän pullavanukkaan tarinasta Ilman reseptiä -kolumnissa. (Nyt ilmestynyt Kaneli & Sokeri -numero on muuten täynnä ihania leivontaohjeita marraskuun iltoihin!)

pullavanukas-2-fannikaneli.jpg

 

Pehmeän mausteinen pullavanukas

– 1 kpl_m pullapitko
– 6 dl maitoa
– 2 rkl voita
– 3 kpl_m kananmunia
– 3 rkl fariinisokeria
– 1/2 tl kanelia
– 1/4 tl muskottipähkinää
– 1 dl kuivattuja karpaloita
– pistaasipähkinöitä

Paahda pullaviipaleita uunissa 175 asteessa kunnes ne ovat pinnalta rapeita. Kuivahtanutta pullaa ei tarvitse paahtaa kuin lyhyen hetken, tuoretta pullaa taas kauemmin. Revi viipaleet reilun kokoisiksi paloiksi ja asettele ne lomittain uunivuokaan.

Kiehauta maito ja voi kattilassa. Anna maidon jäähtyä hetki. Vatkaa munat ja fariinisokeri kulhossa kevyesti. Mausta kanelilla ja muskottipähkinällä. Lisää kulhoon lämmin muttei kuuma maito-voiseos. Kaada munamaito vuokaan pullapalojen päälle.

Ripottele mukaan kuivattuja karpaloita. Painele pullapaloja vanukasseokseen. Anna pullapalojen maustua 10 minuuttia.

Paista 175 asteisessa uunissa 40 minuuttia tai kunnes vanukas on hyytynyt. Anna vanukkaan levätä pöydällä hetken ennen tarjoilua. Tarjoile lämpimänä.