Prosciutto-salviakana-fannijakaneli.jpg

Näin ensimmäisten juttujen joukossa, ajattelin jakaa teidän kanssa yhden arki-illan aterian, johon meidän keittiössä palataan aina uudestaan. Sellaisen, jossa on vähän ekstrakivaa ja hemmottelevaa luksusta, mutta joka ei vaadi paljon aikaa keittiössä.

 

Istutin pari kaupan perusyrttinippua ruukkuihin kun tuntuu, että ne ehtivät mennä muuten niin nopsasti pilalle – ja ne ovat kasvaneet yllättävän hyvin näin syksylläkin. Siellä rehottaa tähän reseptiin juuri sopivasti iso puska salviaa. Sen voimakas aromi pehmentyy mukavasti kun se paistuu prosciutton ja kanan välissä.

 

Kun kanafileiden ympärille on kääräisty prosciutto (tähän käy mikä tahansa ilmakuivattukinkku, vaikkapa parmankinkku), voi sen paistaa pannulla normaalisti – ja pinnasta tulee niin huippurapea!

 

Tein lisukkeeksi pannulla nopeasti pehmennettyä pinaattia, valkosipulilla siivitettynä. Käytin pinaatista babyversiota kun en löytänyt isompi lehtistä suomalaista pinaattia kaupasta. Kumpi vaan toimii kyllä. Tärkeää on, että pinaattia ei kypsennä pannulla hetkeä kauempaa vaan sen voi nostaa lämmöltä heti pois kun lehdet alkavat kurtistua.

 

Paistoin lisäksi yhden tertullisen tomaatteja pinaatin kaveriksi. Jos haluat kokeilla samaa, valele tomaatit öljyllä ja paistaa 200 asteessa kymmenisen minuuttia kunnes tomaatit ovat pehmeitä ja halkeilleet.

 

Ei tällainen pieni annos italialaista maalaisromantiikkaa näin työviikon keskelle ole yhtään hassumpi ajatus.

pinaatti-fannijakaneli.jpg

Prosciutto-salviakana-fannijakaneli-2.jpg

 

Prosciutto-salviakana ja pinaattia

– 4 kpl_m broilerin rintaleikkeitä
– 4 kpl_m prosciuttoviipaletta
– tuoretta salviaa
– 1 rkl oliiviöljyä

Pinaatti
– 200 g pinaattia
– 2 kpl_m valkosipulinkynttä
– 2 rkl oliiviöljyä
– suolaa
– mustapippuria

Napsi kuorallinen tuoreita salvianlehtiä. Asettele lehdet broilerifileiden päälle ja kääri prosciuttosiivu fileen ympäri.

Kuumenna loraus oliiviöljyä pannulla reilulla keskilämmöllä. Paista kanat molemmilta puolilta kypsiksi ja kullanruskeiksi, noin 6-7 minuuttia per puoli fileen koosta riippuen.

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Kuullota ne pannulla keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää pannulle pinaatti ja kääntele hetki kunnes pinaatti alkaa mennä kasaan. Ota pannu pois lämmöltä. Mausta pinaatti suolalla ja pippurilla.