lohi-bagel-fannijakaneli.jpg

Tämä bagel on tehnyt pitkän matkan.

Meren takaa saapuneesta postipaketista löytyi pussillinen bageleita. (Yay!) En muista olenko kertonut teille aiemmin jo pitkään jatkuneesta (riippuvuus-) suhteestani bageleihin.

Amerikkalaisissa rinkeleissä on pehmeän sitkeä rakenne, oikeastaan oudolla tavalla tiivis ja kuohkea. Olen ostanut rinkuloita Amerikan lomilla pussikaupalla, niin paljon, että ei ole vissiin voinut jäädä epäselväksi mitä postipakettiin kannattaa pakata. Olipahan hauska yllätys!

everything-bagel-fannijakaneli.jpg

Yksi Amerikan bageleiden mauista on muuten ylitse muiden, nimittäin everything bagel. Nimi kertoo sekalaisesta siemensekoituksesta, jota on ripoteltu bageleiden pinnalle. Näyttää siltä, että päällä on kaikkea mahdollista, kuten nimikin sanoo – todellisuudessa kuitenkin yleensä unikon- ja seesaminsiemeniä ja kuivattua sipulia.

Tämä bagel aivan kuin odotti kunnon kerrosta tuorejuustoa. Ja sen päälle jotain värikästä. Valitsin varman yhdistelmän, lohibagelin. Kasasin graavilohiviipalen päälle punasipulia, muutaman kapriksen ja vähän vihreää. Sitten rouhaisu mustapippuria.

Pitkän matkan bagel löysi ehdottomasti perille oikeaan osoitteeseen.

 

lohi-bagel-2-fannijakaneli.jpg

lohi-bagel-3-fannijakaneli.jpg