ravinteli-pork-and-more-fannijakaneli.jpg

Sanotaan, että maanantaista tulee juuri niin hyvä kun sitä edellinen viikonloppu oli. Aika letkeä (ja herkullinen ) maanantai siis toivottavasti tiedossa.

 

Perjantaina suuntasimme muutaman työkaverin ja B:n kanssa syömään heti töiden jälkeen. Pork and More on tamperelaisen ravintola-skenen voimakaksikon Mika Roiton ja Pekka Salmelan otos street foodiin, Amerikan etelävaltioiden innoittamana. Listalta löytyy naposteltavaa pieneen nälkään (tarjoillaan pienissä metallikipoissa) ja rehtejä isompia annoksia (kuten ronskit barbecue-ribsit).

 

Niin kun nimikin lupaa, listalta löytyy possua ja paljon muutakin. Tässä ravintelissa on juuri sitä mitä kaveriporukka tarvitsee perjantai-iltana – rento tunnelma ja palvelu, rustiikki baaritiski, erinomaiset cocktailit (ja oluetkin kuulema) ja laadukasta naposteltavaa. (Peach Pork oli niiiiiin hyvää!)

 

Eilen pyöräiltiin kaupungille ostamaan ruokaa lauantain koti-iltaan. Siellä päin kun oltiin, Kauppahallin lounasta ei voinut ohittaa. 4 Vuodenajan ranskalainen kalakeitto on kyllä paras kalasoppa (jos ei lasketa mökkirannan ahvenkeittoa). Viereisestä tiskistä silmään osui juuri tehdyt raakamakkarat. Savupaprikaa, valkosipulia, yrttejä ja chiliä. Se ei tarvinnut kaveriksi iltaruualle muuta kun haudutetun tomaattikastikkeen ja spaghettia.

 

Fiilis on viikonlopun jälkeen sen verran lämmin ja leppoisa, että antaa tulla koleat kelit. Näillä jämillä pärjää ainakin huomisen sadepäivän.