piparipirtelo-2-fannijakaneli.jpg

Vähän niin kuin margaritan suolareunuksessa, tämän lasin reunassa on raita makua, joka sopii täydellisesti lasin sisältöön. Nimittäin piparipirtelöön!

 

Tämä joulun makuinen pirtelö on omistettu kaikille meille piparkakkujen ystäville. Murustetut piparit ja sulatettu valkosuklaa sekoitetaan jäisen täyteläiseen pirtelöön. Lasin piparireunus syntyy samoin valkosuklaan ja pipareiden yhtälöstä. Dippaa lasin reuna sulatettuun suklaaseen ja kasta keksimuruissa – helpompaa kun uskoisi!

 

Jos haluat mausteisemman pirtelön, lisää mukaan myös ripaus piparkakkumaustetta. Aikuisten versioon sopii ihanasti myös loraus kermalikööriä.

piparipirtelo-fannijakaneli.jpg

 

Pipari-val­ko­suklaa­pir­te­lö

– 100 g piparkakkuja
– 100 g valkosuklaata
– 3 dl maitoa
– 1/2 l vaniljajäätelöä
– 1 dl kuohukermaa

Murenna piparkakut hienoksi jauheeksi. Laita keksimurut lautaselle.

Paloittele valkosuklaa keraamiseen tai metalliseen kulhoon, ja nosta se hyöryävän vesikattilan päälle. Sulata suklaa hitaasti alhaisella lämmöllä kunnes se on tasaista. Jätä muutama pala suklaata sulattamatta pinnalle ripoteltavaksi.

Kasta lasien reunat suklaassa ja piparkakkumuruissa. Nosta ne alaspäin lautaselle jähmettymään.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.

Soseuta vaniljajäätelö maidon kanssa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää loput keksimurut ja sulatettu suklaa pirtelön joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Kaada pirtelö laseihin ja lusikoi päälle kermavaahtoa. Ripottele pinnalle rouhittua valkosuklaata ja piparkakkumuruja.