velvet-devil-fannikaneli.jpg

Etsitkö kokeiltavaksi uutta punaviiniä?

Oletko jo maistanut Velvet Deviliä? Tämä viini on juuri tähän hetkeen, juuri oikean makuinen. Tumman marjaisa ja mausteinen. Pyöreän pehmeä. Tällainen on The Velvet Devil Merlot

Sideways-leffasakin sanotaan. I don’t drink merlot. Merlot ei ole lukeutunut niihin punaviineihin, jotka valikoituisivat meillä lasiin kaadettavaksi. Viime vuosina olen pikku hiljaa muuttanut mieltäni muutaman erinomaisen kokemuksen jälkeen. Vaikka hakeudunkin yleensä tuhtien täyteläisten viinien luo, on keskitanniinissa viineissä myös jokin oma viehätyksensä. Tämän viinin tanniinit ovat sopivan pyöristettyjä, ja mukana on sopivasti maanmakuja. Velvet Devilin väri on muuten erityisen upea. Tumman puhuva. Aavistuksen violetti. Ja kuitenkin läpikuultava.

Olemme tykästyneet useisiin Washingtonin osavaltion alueen viineihin, ja kun Alkoihin tuli tämä Charles Smith Winesin merlot paremmin saataville, niin täytyi sitä taas maistella. Muistelinkin tykänneeni siitä jossakin ravintolassa, ja muistikuva oli oikea.  Toinen positiivisesti yllättänyt viini tulee myös samalta tilalta. Yhtälailla kun merlotiin, suhtaudun usein hieman spektisesti chardonnayhinkin. Lue juttu toisesta Charles Smithin viinistä!

Tämä merlot on monipuolinen viini. Se on loisto valinta nautiskeluun kun pöytään katetaan vähän kaikkea hyvää. Pihviä, pataruokaa, paahdettuja vihanneksia ja juustoja. Ja lasillinen punaviiniä ei ole maanantai-iltaankaan koskaan huono idea!

 

Katso mitä Sirenin tilkassa sanotaan samasta viinistä. Ilkka kuvailee viinin kyllä aika naulan kantaan!