mustikka-vispipuuro-fannijakaneli.jpg

Inspiraatio reseptiin syntyy joskus kun sitä vähiten odottaa (tai yrittää).

 

Järjestelin keittiön kaappeja ja pakastinta. Löysin pari aukaistua pussia mannasuurimoita, eikä toinen niistä mahtunut kaappiin takaisin sitten millään. Pakastimen puolella, iso pussi mustikoita oli ottanut osumaa sotkuisessa lokerossa ja oli alkanut kerryttää huurretta. Ajattelin, että näitä en kyllä säilytä tämän pidempään.

 

Ratkaisu siivousvimman jälkeen pöydälle jääneeseen pussukoihin. Vispipuuro, tietysti! Olen tehnyt vispipuuroa vaan puolukasta, ja joskus laittanut mukaan vähän mansikkaa. Mustikkapuurosta tuli ihanan tumman liilaa, ja ennen kaikkea hyvänmakuista. Miten voi olla, etten ole ennen testannut vispipuuroa muista marjoista!

 

Lisäsin nytkin mustikkaisen puuron joukkoon sulaneita pakastemansikoita vispausvaiheessa. Tykkään paksusta vispipuurossa, ja laitan mannasuurimoita noin parin desin verran litraan nestettä, ja marjoja puolisen litraa. Vatkaan puuroa pitkään niin, että paksuudesta huolimatta rakenteesta tulee kuitenkin ilmavan höttöinen.

 

Eipä mulla muuta. Halusin vaan kertoa, että vitsi tämä liila vispipuuro oli hyvää – kylmän maidon ja sokeriripauksen kanssa!