mozzarella-kesakurpitsat-fannikaneli.jpg

Miten teidän viikko on mennyt? Me grillailtiin siskon pihassa eilen myöhään iltaan saakka. Kesäsäät ja sen mukaiset kokkailut vaan jatkuu. Ihana elokuu.

Grillipihvien jälkeen teki mieli jotain hyvää kasvisruokaa. Tämä aika vuodesta jos mikä inspiroi kokkailemaan kasviksista. Päätin tehdä mutkat suoriksi oikovat modernit kesäkurpitsaveneet. 

Vaikka myyrä meinasi viedä kaikki mökkipuutarhan kesäkurpitsat, sain kun sainkin niistä muutaman mukaan. Sain napattua ne juuri sopivan kokoisina – kesäkurpitsat ovat parhaimmilla kun niiden ei anna kasvaa liian isoksi. Kaupastakin valitsen aina minikurpitsat, joiden maku on niin hyvä, että ne eivät kaipaa paljon muita makuja.

Tomaatti ja mozzarella, tuo pyhäkaksikko oli juuri oikeat match sesongin tuoreille kesäkurpitsoille. Kaiversin kurpitsanpuolikkaista aavistuksen pehmeintä keskiosaa pois ja täytin ne tomaatilla ja sipulilla. Lopuksi revin päälle pehmeää mozzarella ja annoin koko ihanuuden sulaa grillivastuksen alla muutaman minuutin. Loraus hyvää oliiviöljyä ja pieni potku chilihiutaleista.

Retrot jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsaveneet vaviskaa – nämä kurpitsapaatit on lastattu mozzarellalla! 

mozzarella-kesakurpitsat-2-fannikaneli.jpg

 

Paahdetut mozzarella-kesäkurpitsat

– 1 kpl_m kesäkurpitsa
– 2 kpl_m tomaatteja
– 1 kpl_m kesäsipulia
– 1 rkl valkoviinietikkaa
– 125 g mozzarellajuustoa
– 1 tl chilihiutaleita
– oliiviöljyä

Halkaise kesäkurpitsa halki pituussuunnassa. Kaavi pehmeää keskiosaa hieman pois lusikalla. Nosta puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle.

Halkaise tomaatit ja poista siemet ja neste. Kuutioi tomaatit ja kesäsipuli ja yhdistä ne kulhossa. Sekoita joukkoon viinietikka. Täytä kesäkurpitsanpuolikkaat tomaatti-sipuliseoksella.

Paahda kurpitsoja 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Revi mozzarellajuustoa paahdettujen kesäkurpitsoiden päälle. Ripottele päälle chilihiutaleita.

Paahda juustolla peitettyjä kesäkurpitsoja grillivastuksen alla muutama minuutti kunnes juusto sulaa. Lorauta päälle hyvää oliiviöljyä ja tarjoile.