mozzarella-fenkolisalaatti-fannijakaneli.jpg

Viikonloppu. Mikä ihana syy herkutella ja paistatella auringossa. Käytiin eilen B:n kanssa etsimässä uutta piknikpaikkaa – yksi uuteen paikkaan muuttamisen hauskia puolia. Näyttää nimittäin siltä, että kyllä se kesä sieltä lopulta tulee. Vaikkakin tänään taas tihuuttaa ja ulkona kaipaa lähinnä talvitakkia. Unohdetaan siis tämä päivä ja mietitään eilistä aurinkoa.

 

Uusi paikka piknikpeiton levittämiselle taisi löytyäkin. Ei ollenkaan huono, ei ollenkaan. (Merta näkyvissä!) Kokosin eilen maailman nopeimman menun kevätpiknikille, ja ajattelin jakaa teille meidän miniherkutteluhetken heti ensi viikon alussa niin ehdit vielä ottaa muutaman uuden idean mukaan vappubrunssille. Vaikein osuus tuossa menun tekemisessä on kananmunien keittäminen, joten stressitöntä meininkiä tiedossa. Kirjoittelen huomenna lisää mitä kananmunista syntyi, ja tiistaina taas tarkemmin tarinaa meidän pikku piknikistä!

 

Huolettomasta ruuanlaitosta puheenollen, tein nyt viikonloppuna myös pikapika salaatin. Salaattipohjana toimii ohuiksi siivutettu fenkoli ja sitruunainen vinaigrette. Sitruuna maustaa fenkolin kivasti ja taittaa sen maun pehmeäksi. Fenkolin päälle ripottelin herneenversoja ja pieniä mozzarellapalloja. Päälle rouhaisu suolaa ja pippuria. Aika keväinen lautasellinen.

 

Huomenna vuorossa ässä resepti vappubrunssille. Rentoa sunnuntai-iltaa!