suklaaleipavanukas-2-fannijakaneli.jpg

Kokonainen ciabatta-leipä meinasi kuivahtaa tyystin. Leikkasin sen reilun kokoisiksi kuutioiksi ja sekoitin suklaapalojen kanssa vuoassa. Päälle kaadoin fariinisokerilla maustetun munamaidon. Muuta tähän ehkäpä maailman helpoimpaan leipävanukkaaseen ei tarvita.

 

Jo liian rapsakaksi kuivahtunutta vaaleaa leipää ei kannata siis missään nimessä heittää pois. Tässä paistoksessa se saa uuden elämän, eikä sitä oikeastaan leiväksi uskoisikaan. Leipävanukkaan maku on ihanan pullamainen – mieleen tulee melkeinpä köyhät ritarit.

 

Suklaapalat sulavat kivoiksi sattumiksi ja lopputulos on mielettömän mehevä. Lorautin mukaan myös jääkaapin kermapurkin jämät. Aika fiksu herkku simppeleistä (jämä)raaka-aineista. Vielä kun olisi ollut vaniljajätskiä lämpimän leipävanukkaan kaveriksi!

suklaaleipavanukas.jpg

suklaaleipavanukas-3-fannijakaneli.jpg

 

Helppo suklaa-leipävanukas

– 250 g vaaleaa leipää
– 100 g suklaata
– 3 kpl_m kananmunaa
– 3 rkl fariinisokeria
– 2 dl kuohukermaa
– 4 dl kevytmaitoa

Leikkaa kuivahtunut vaalea leipä reilun kokoisiksi kuutioiksi. Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Laita leipä- ja suklaapalat uunivuokaan sekaisin.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon fariinisokeri, kerma ja maito. Kaada munamaito vuokaan. Painele leipäpalojen nesteeseen. Anna imeytyä puolisen tuntia.

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50 minuuttia. Tarjoile leipävanukas lämpimänä.