kesainen-lautanen-maissi-fannijakaneli.jpg

Tuoreita maissintähkiä eli corn on the cobb ja seafoodia. Siinä meidän kaksi suurinta suosikkia Amerikan kesäruuista.

Kokosin lautaselle pienen ennakon reilun viikon päästä alkavalle lomalle. Hyppäämme viimeisen työpäivän jälkeen melkeinpä suoraan koneeseen, ja suuntaamme B:n kotiseudulle. Samaan lomaan mahtuu perheen ja sukulaisten lisäksi road trip.

Amerikan itärannikko on meidän molempien todellista sielunmaisemaa (heti suomalaisen järvimaiseman jälkeen). Onpa ihana päästä ajelemaan rannikkoa pitkin! Se minne autoreissu tarkelleen ottaen osuu rantaviivalla – sitä ei vielä tiedä kukaan! Matkan varrella syödään lobster rollseja ja juodaan lemonadea – sen tiedän varmasti.

Tässä meidän vanhat suosikit – maissintähkät ja rapusalaattileivät.

rapusalaattileipa-fannijakaneli.jpg

Amerikan itärannikon rapusalaattileivät (4 leipää) – 200 g jokiravunpyrstöjä (tai muita rapuja) – 1 dl creme fraichea – 1/2 luomusitruunan mehu ja kuori – 1 kesäsipuli – kuorallinen tuoreita kirvelinlehtiä – suolaa ja mustapippuria – 2 tomaattia – friseesalaattia – vaaleaa leipää (paahdettuna)

Huuhdo ja valuta ravut. Sekoita kulhossa creme fraiche ja pestyn sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori. Silppua kesäsipuli ja kirveli. Sekoita ne rapujen kanssa salaattiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa leipäsiivujen päälle salaatinlehtiä ja tomaattisiivuja. Lusikoi päälle rapusalaattia. Koristele silputuilla kesäsipulinvarsilla.

maissintahkat-fannijakaneli.jpg

Maissintähkät ja ruohosipulivoi (4 annosta) – 4 maissintähkää – ruohosipulisilppua – muutama nokare voita – sormisuolaa ja mustapippuria

Puhdista tuoreet maissintähkät lehdistä ja höytyvistä. Keitä ne runsaassa kiehuvassa vedessä noin 5-7 minuuttia. Valele tähkät voilla. Ripottele maissien päälle ruohosipulisilppua, suolaa ja pippuria. Voit myös halutessasi sekoittaa ruohosipulin voin sekaan. Maustevoi on kiva tarjoilla maissintähkien kanssa isommallekin porukalle.

 

Jaan teidän kanssa tässä kesän aikana, reissun innostamana muutamia muitakin meille rakkaita amerikkalaisia ohjeita.

Lähtölaskenta lomalle alkakoon!