diy-pumpkin-spice-latte-fannijakaneli.jpg

 

Hei lokakuu ja kuppi kuumaa juotavaa.

 

Tähän aikaa vuodesta haikailen aina Amerikan kurpitsapelloille. Kurpitsakasoja, kuumaa omenasiideriä ja ruudullisia flanelitakkeja.

 

Ei olla useaan vuoteen käyty syksyllä B:n kotiseuduilla. Olen jotenkin romantisoinut mielessäni keskilännen syksyn. Ne lokakuut, jotka siellä on vietetty muistuvat mieleen aurinkoisina ja pumpkin spice laten tuoksuisina. Tiedättekö, sellaisina pikkurantakaupungin dawson’s creekmäisen seesteisinä päivinä. (Taisi siellä joskus sataakin. Mutta sillä tavalla kivasti.)

 

Nyt kun mietin romantisointiani, nuo syyspäivät ovat itseasiassa niin kuin useimmat viime päivät täällä Suomessa. Järvellä reilua aallokkoa syystuulteen puhaltaessa ja auringonvalon paahtamia ruskanvärejä. Suunnittelin tässä lokakuun kalenteriani ja tietysti vähän ruokaideoitakin – paljon kivaa tiedossa. Mukava on siis tämä syksy täälläkin. (Helppo ainakin nyt sanoa kun paistaa.)

 

Tänään ilmestyy myös Maku-lehden uusin numero! Tuttuja kasvoja sivuilla luvassa… Haastattelussa meiltä bloggareilta kysyttiin ainakin pahimmista keittiömokista ja mitä löytyy aina jääkaapista. Kurkkaapa siis myös printtisivuille!

 

Amerikan kaipuuseen tein oman pikaversion pumpkin spice lattesta, ilman kurpitsaa. Yleensä olen aikamoinen kahvihifistelijä, enkä mausta hyvää kahvia millään. Niin paitsi pumpkin spicella. En voi vastustaa sitä. Sekoita vahvaan kahviin tai espressoon reilu annos kuumaa maitoa, ja lopuksi ripaus maustetta.

 

Starbucksin aikanaan suosioon nostattama latte ei ole ollenkaan ainoa tapa käyttää pumpkin pie spice -sekoitusta. Noloa, mutta totta – käytän vieläkin amerikkalaisesta supermarketista vuosia sitten ostamaani maustepurkkia. Älkää siis kiinnittäkö mitään huomitoa tuohon surullisen vanhaan purkkiin – mausteseoksen voi sekoittaa helposti itse jauhetuista mausteista.

 

Pumpkin pie spice -mausteseos

1 rkl kanelia + 2 tl inkivääriä + 1/2 tl neilikkaa

-Ripauta mausteseosta kahviin oman maun mukaan – pienikin ripaus antaa mukavasti makua maitokahviin!

 

Seuraavaksi ajattelin tehdä seoksella pumpkin spice -tiramisun. Niin, ja näitä Lunni Leipoo -blogin kinuskikuorrutteisia kurpitsa-kuppikakkuja!