lehtikaali-munakas-fannijakaneli.jpg

Unohda hotelliaamiaisen huonot muistot munakokkelista. Se on munakkaan tapaan ihan paras pikaruoka kananmunista. Lehtikaali ja pinaatti ovat terveellinen lisä paistokseen.

 

Kasasin ison kasan vihreää paistinpannulle, ja paiston lehdet oliiviöljyssä pehmeäksi. Munakokkeli paistuu kätevästi samalla pannulla. En lisää muniin maitoa vaan pehmeän kokkelin salaisuus on tarpeeksi matalalla lämmöllä vatkattujen munien silikonilastalla kääntely. Eikä koskaan liian kauan. Nappaa pannu kuumalta liedeltä pois juuri ennen kun munat ovat kypsiä – kypsentyminen jatkuu vielä hetken senkin jälkeen ja munat ylikypsyvät kuiviksi helposti.

 

Sekoita munakokkeliin raastettua parmesaania ja ripaus chilihiutaleita. Annos syntyy samalla muutamalle ihmiselle (tai ihan pelkästään itselle!). Kananmunia kannattaa varata pari per nenä. Munakokkeli kannattaa syödä heti. Taisin napata jo ensimmäiset maistiaiset suoraan pannulta.

 

Onnellisia aamiaisia tälle viikonlopulle!

Lehtikaali-munakokkeli

– 4 kpl_m kananmunia
– 4 kpl_m lehtikaalin lehteä
– 1 dl tuoretta pinaattia
– 1 rkl parmesaania raastettuna
– chilihiutaleita
– suolaa

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla.

Pese lehtikaali ja pinaatti. Poista lehtikaalin rangat ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi.

Kuumenna pannulla oliiviöljy. Lisää joukkoon revitty lehtikaali. Kääntele pannulla keskilämmöllä pari minuuttia kunnes lehtikaali pehmenee.

Sekoita pannulla lehtikaalin sekaan pinaatti. Kaada pannulle kananmunat. Mausta kevyesti suolalla.

Kääntele (silikoni)lastalla seosta rauhallisesti ympäri pannua noin minuutin ajan kunnes munat ovat pehmeän kiinteää kokkelia. Huomaa, että kypsentyminen jatkuu pannulla myös sen jälkeen kun otat pannun pois liedeltä. Vältä ylikypsentämistä tai munakokkelista tulee kuivaa.

Nosta pannu liedeltä. Ripottele pinnalle parmesaania ja chilihiutaleita.