barcelona-katu.jpg

Barcelonan matkasta on vierähtänyt jo tovi, ja on hauska huomata miten meidän keittiöön on jäänyt matkatuliaisina pysyvästi muutama uusi tapa herkutella. Eikö ole uskomatonta miten matkalla voi kokea ahaa-elämyksen jostain mausta tai raaka-aineesta, ja sieltä se siirtyy myös omaan kokkailuun. Ensimmäisen Italian matkan jälkeen vuosia sitten, meidän keittiö ei koskaan ollut enää entisensä. Myös Katalonian matkat viime vuonna toi uutta kokkailuun.

 

Rakastan espanjalaista tapaa taikoa säilykkeistä ihania naposteltavia – varsinkin säilykeäyriäiset ovat mielettömiä herkkuja itse tehdyssä kastikkeessa tomaattileivän kanssa tarjoiltuna. Säilykepurkista tulee myös yksi huippu hyvä herkku, nimittäin anjovisfileet. En ole aiemmin oikein osannut käyttää anjovista, ainakaan kovin monipuolisesti omassa keittiössä. (Jos ei lasketa puttanesca-pastaa tai caesar-kastiketta.) Varsinkin pelkästään sitä ei ole tullut syötyä, paitsi Barcelonassa! Muutama suolassa säilötty anjovisfilepala, loraus hyvää oliiviöljyä ja pari viipaletta rapeaa maalaisleipää. Ei paremmasta väliä. Anjovis jäi marraskuisen reissun jälkeen pysyvästi meidän keittiöön, ja Barcelonasta tuotuja meren herkkujakin on vielä muutama säilykepurkillinen jäljellä.

 

Samalla kun viimeisiä ruokatuliaisia viedään, on kiva jakaa teidän kanssa Barcelonasta ne jutut, joihin ihastuin. Niin kuin lupasin marraskuussa, matkakuulumisia blogin lisäksi kirjoittelen myös lehden puolelle. Keskiviikkona ilmestyvässä Maku-lehden numerossa alkaa uudistunut matkajuttusarja, ja sen ensimmäisillä sivuilla suunnataan mihinkäs muualle kun Barcelonaan! Kirjoitin juttussa omista suosikkirafloista, ruokalöydöistä ja vähän kotiin tuomisistakin. (Ja nuo vaniljatäytteiset xuxot – niitä on pakko saada uudestaan!) Toivottavasti matkakärpänen puraisee – Barcelona on ihana kohde kesät talvet!

 

Matkajuttusarjan lisäksi uudesta Maku-lehden numerosta löytyy myös ihka uusi kolumnipaikka, jossa kirjoitan parhaista arkiruokaoivalluksista meidän keittiössä. Jaan teidän kanssa täällä blogin puolella ensimmäisen kolumnikirjoituksen inspiroiman reseptin heti lehden julkaisupäivänä keskiviikkona. Kivaa uuden viikon starttia!

barcelona-pepita.jpg

xuxo-barcelona.jpg