hot-chocolate-2-fannijakaneli.jpg

Eilinen luminen tunnelmointi joulutorilla muuttui hetkessä loskaksi. Ei se mitään… pakkasta, sitä on jo näköpiirissä 10 päivän sääennusteessa! Joulun päiväthän näyttävät sääkartalla jo todella talvisilta etelässäkin, ja Lapissa paikkuu jo nyt pakkaslukemat kunnolla.

 

Ei epäilystäkään. Pakkaspäivän juoma on kuuma kaakao. Oletko muuten kokeillut tehdä sen suklaasta kaakaojauheen sijaan? Hot chocolate eli kuuma suklaakaakao on tullut meille B:n perinteenä – se on amerikkalaisten talvijuomien ykkönen. Ja suklaan ystävinä, se on tullut meille jäädäkseen.

 

Suklaisen kaakaon tekeminen on helppoa. Suklaa sulatetaan kattilassa vedessä hiljalleen välillä sekoitellen – se ei oikeastaan voi mennä pieleen kun kääntää lieden korkeintaan keskilämmölle. Kun suklaa on sulanut veteen, kaadetaan mukaan maito. Juoma kuumennetaan kiehuvaksi ja valmista tuli!

 

Maustoin kaakaon tällä kertaa kanelilla. Toinen ihana vaihtoehto on ripaus raastettua appelsiinin kuorta tai appelsiinilikööriä. (Laita loraus Cointreau-likööriä aikuisten versioon!) Ja pehmeäksi vatkattu kermavaahto, se vaan yksinkertaisesti kuuluu kupilliseen hot chocolatea.

 

Ajattelin kokeilla joululomalla myös punaviinikaakaota Kivistössä-blogin reseptillä. Olen jotenkin hurjan innoissani ajatuksesta yhdistää punaviini, sulatettu suklaa ja kuuma kaakao. Rakastan kaikkia noita – siitä ei voi tulla kun hyvää!

 

Hörpitään siis kuumaa kaakaota – viinillä, liköörillä, kermavaahdolla tai ilman! (Niin, ja kuka sanoi loma? Nyt se alkaa!)

hot-chocolate-fannijakaneli.jpg

 

Suklainen kaakao

– 50 g tummaa suklaata
– 1 dl vettä
– 1 kpl_m kanelitanko
– 3 dl maitoa

Pinnalle
– 1/2 dl kuohukermaa
– kaakaojauhetta

Rouhi suklaa pieniksi paloiksi veitsellä.

Laita kattilaan rouhittu suklaa, vesi ja kanelitanko. Sekoittele keskilämmöllä kunnes suklaa sulaa.

Lisää joukkoon maito ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kanelitanko pois.

Kaada kaakao mukeihin ja lusikoi päälle pehmeää kermavaahtoa. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta.