halloween-kurpitsan-kaiverrus-fannijakaneli.jpg

Nyt saa kurpitsan sisuskalut kyytiä!

 

Sain lukijalta toiveen, että kertoisin miten yleensä kaiverran ja koristelen kurpitsan. Olen oppinut muutaman hyvän perusvinkin B:ltä, joka on aika hyvä tässä hommassa. Kaivertamiseen tarvitset vain terävän veitsen ja lusikan kurpitsan puhdistamiseen. Pohjaan leikataan reikä ja sisäosa kaavitaan puhtaaksi lusikalla.

 

Puhdistettu kurpitsa on valmis koristeltavaksi – siihen voi leikata erilaisia reikäkuvioita, vaikkapa klassisen kurpitsanaaman. Kaivoin esiin vanhan ohjeen muutaman vuoden takaa, jossa käytin kurpitsan kuviointiin erimuotoisia syksyn lehtiä.

 

Kaikissa koristeluohjeissa ei ole edes tarvetta kurpitsan kaivertamiseen. Nämä ja nämä söpöt koristelut voi tehdä maalaamalla kokonaiseen kurpitsaan… ihania!

 

Koristellusta kurpitsasta on iloa muutamaksi viikoksi, varsinkin jos sen nostaa parvekkeelle tai kuistille viileään. Laita kaiverretun kurpitsan sisään led-kynttilä – se tuo hienon efektin pimeässä. Led on tavallista lämpökynttilää parempi vaihtoehto, sillä se ei lämmitä kurpitsaa ja näin se säilyy kauniina pidenpään.

 

Halloween on jo vajaan parin viikon päästä, ja ajattelin kirjoittaa seuraavaksi pari halloweenimäistä juttua lisää. (Juustokakku tiedossa ainakin!)

 

Iloa viikon alkuun!

 

halloween-kurpitsa-photostrip-vaiheet.jpg

Tarvikkeet

– pyöreä kurpitsa

– kokkiveitsi

– teräväkärkinen pieni veitsi

– lusikka

– erilaisia syksyn lehtiä

– kynä

– led-kynttilä

 

Leikkaa kurpitsan pohjaan reilu aukko. Poista kurpitsan sisältä käsin säikeet ja siemenet. Kaavi lusikalla sisäseinät puhtaiksi.

Piirrä kurpitsan pintaan lehtien ääriviivat. Jätä lehtien väliin tarpeeksi tilaa, jottei kurpitsan ylä- ja alaosa irtoa toisistaan.

Leikkaa teräväkärkisellä pienellä veitsellä ääriviivaa pitkin kurpitsan seinämän läpi. Kopauta ja poista leikattu pala. Viimeistele reunat veitsellä.

Laita kurpitsa koristeeksi viileään paikkaan. Laita illaksi led-kynttilä kurpitsan sisälle.

halloween-kurpitsa-fanni5.jpg

halloween-kurpitsa-fanni.jpg