kivistossa-2.jpg

Kaksi ja puoli vuotta. Sen verran on ehtinyt kulua aikaa siitä kun aloitin ruokatarinani täällä Maku.fissä. Siihen mahtunutkin yli 400 juttua ja melkein yhtä monta reseptiä. 

Blogin kirjoittaminen on ollut minulle jo vuosia säännöllisen aikataulutettua, ja olen tehnyt sitä iltatöinä päivätyön ohella melko tavoitteellisesti. Muistelin tässä yhtenä iltana blogiani selaillessani miten paljon blogin kirjoittaminen onkaan muuttunut vuosien varrella.

Kun aloitin bloggaamisen melkein kymmenen vuotta sitten, se oli aika erilaista kun tänä päivänä. Blogit olivat yleensäkin ihan uutta. Harjoittelin ulkomaalaisten ruokablogien insproimana kuvaamaan ruokaa ja kertomaan siitä omannäköisiä tarinoita. Testaamaan ja parantelemaan reseptejä. Ylläpitämään sivustoa ja pikkasen koodaamaankin. Ja B on ollut mukana kokkailemassa, roudaamassa ja siivoamassa blogikeittiön sotkuja alusta asti. Samoin muutkin perheenjäsenet. <3

Luulenpa, että syy miksi hurahdin ruokabloggaamiseen oli sen mahtava yhteisö. Ja se on kyllä myös se suurin syy, miksi olen jatkanut bloggaamista aina vaan vuosi vuodelta. Kanssabloggaajien kanssa yhteydenpito, yhdessä kokkailut ja matkat. Juttujen jakaminen, linkkaaminen, ihanat kommentit ja kannustukset. Kaikki kohtaamiset etänä ja livenä.

28641_135596303121591_6831008_n.jpg

Kasa ruokabloggaajia! Food Bloggers Connect -konferenssissa 2010.

Ympärille on kasvanut upea joukko ruokablogeja myös Suomessa. Olen tutustunut blogin kautta ihan huikeisiin tyyppeihin. Suosikki ajanvietettä minulle edelleenkin on istahtaa viikonloppuna sohvalle kahvikuppi kädessä, ja alkaa selaamaan ja lukemaan teidän kanssabloggaajien uusimpia juttuja. Ihan mielettömän inspiroivia juttuja ja tarinoita!

kivistossa.jpg

Kivistössä yhtenä kevätpäivänä ruokabloggaajaporukan kanssa grillailemassa.

Kaikkeen mitä tekee pitkään kasvaa tiiviit rutiinit. Nyt on aika rikkoa nuo vanhat kaavat, ja kokeilla löytää bloggaaminen uudella tavalla. Enemmän sitä mitä se oli kymmenen vuotta sitten. Nyt kevään alkaessa, minulle on tullut kutkutus kokeilla uusia luovempia juttuja. Itselle ihan uudenlaisten reseptien testailua. Tai vaikkapa reseptivideoiden tekemistä Instagram Storiesissa. Filmikameralla kuvaamista. Kuka tietää mitä.

 

Kirjoitan Maku.fissä vielä noin kuukauden päivät, ja siirryn sen jälkeen kirjoittamaan blogia itsenäisenä bloggaajana omaan osoitteeseen.

Kirjoitan sinne omaan tahtiini. Silloin kun innostun tai ihastun johonkin. Kun olen kokeillut jotain uutta ja haluan jakaa sen jonkun kanssa. Juttujen julkaisu tahti varmasti vähenee, ja osa ruokatarinoista siirtyy varmasti myös Facebookiin ja Instagrammiin.

Katsotaan millaiseksi Fanni & Kanelin uusi vaihe muodostuu. Olen siitä oikeastaan aika onnellinen. Se tuntuu oikealta käänteeltä juuri nyt.

Innostavalta ja omannäköiseltä.